ЦСКА взе глътка въздух

ЦСКА победи Сливен с 4:2 като гост в мач от 23-ия кръг на „А” група.

Двата отбора изиграха много добър двубой, в който обаче гостите бяха по-концентрирани в завършващата фаза и заслужено спечелиха, като това е и първата им победа от шест срещи насам. ЦСКА поведе още в 29-ата секунда, когато капитанът Тодор Янчев се разписа за 0:1 от много малък ъгъл.

В 14-ата мин. след разбъркване пред вратата на Караджов капитанът на домакините Мирослав Миндев се оказа най-съобразителен и от няколко метра възстанови равенството – 1:1. В 18-ата мин. след неразбирателство на защитниците пред вратата на Сливен Гранден засече топката за 1:2. В 26-ата мин.

Апостол Попов даде преднина от два гола на „червените”, след като се разписа за 1:3 с глава. Три минути по-късно Мартин Ковачев върна интригата, след като с глава засече центриране от корнер и намали на 2:3.

В 62-ата мин. Румен Трифонов вкара за 4:2 от непосредствена близост, с което оформи и крайния резултат на „ст. „Хаджи Димитър”.

След този двубой ЦСКА е на 3-ото място с 44 точки, докато Сливен заема 13-ата позиция с 21 т.

Отборът на Монтана пък постигна жизненоважна победа, която почти гарантира оставането на тима в елита, с 2:0 над състава на Черноморец. Срещата се игра на стадион „Огоста” и бе от програмата на 23-ия кръг на родната „А” група. Поражението пък значи, че бургазлии се простиха с надеждите и мечтите си за класиране на едно от местата даващи право на участие в евротурнирите догодина. Мичев откри в 42-ата минута, а резервата Едуардо оформи крайното 2:0 в 87-ата. Дебют за „акулите” пък направи бразилецът Далмо Да Силва, но той не направи нищо по-запомнящо се.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини