Барса покори "Бернабеу"

Шампионът на Испания, Европа и света Барселона направи колосална крачка към защитата на титлата си в Примера, след като победи кръвния враг Реал (Мадрид) с 2:0 в мегадербито на европейския футбол.

Срещата се игра на стадион „Сантяго Бернабеу” и бе от програмата на 31-ия кръг на Ла Лига. Меси откри в 33-ата минута, а Педро оформи крайното 2:0 в 56-ата.

Това пък бе юбилеен 40-ти гол за аржентинеца за сезона във всички състезания в юбилейното 160-ото „Ел Класико” между двата тима.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, но малко по-организирани в началните минути изглеждаха домакините. Преимуществото им обаче се изрази в няколко слизания на Марсело по лявото крило, както и задържане на топката от Кристиано Роналдо в предни позиции, което караше защитата на Барса да бъде постоянно нащрек.

Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола остана доволен от победата в 160-ото издание на Ел Класико. Специалистът обаче побърза да заяви в типичния си стил, че още нищо не е спечелено. "Спечелихме много сериозен мач. Много сме доволни и спокойни. Остава обаче още много", категоричен беше 39-годишният треньор.

"Трябва да бъдат разиграни още 21 точки, но все пак направихме важна крачка. Поздравявам моите играчи, защото да победиш страхотен тим като Реал Мадрид е много трудно", призна треньорът на "синьо-червените". "Разучавахме задълбочено отборът от Мадрид и знаехме, че ще са опасни на контри. През първата част имаха някои положения, а през втората контролирахме по-добре мача. Отдавам голямо значение на тази победа. Никой не е побеждавал тук този сезон", заяви с усмивка Пеп.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини