Facebook "издуха" Google!

Facebook изпревари Google и за първи път се превърна в най-популярния уебсайт в САЩ, отчитат от компанията за измерване на интернет трафика Hitwise, съобщи Daily Finance, цитиран от expert.bg.

За седмицата, която приключи на 13 март, социалната мрежа е регистрирала 7.07% пазарен дял, с което взема надмощие над търсачката, която има 7.03% пазарен дял.

Посещенията на Facebook през тези седем дни отчитат 185% ръст в сравнение със същата седмица година по-рано, докато посещенията на Google са се увеличили с едва 9%.

В дните около Коледа и Нова година социалната мрежа имаше краткотройно надмощие над търсачката, но това е първият път, когато трендът се задържа за период от цяла седмица.

Новите данни със сигурност не са добри новини за Google, която се опитва да навлезе в света на социалните мрежи (неотдавна американската компания пуска нова услуга за комуникация в реално време - Buzz Google).

Надмощието на Facebook вероятно ще стимулират процеса за превръщането й в публична компания в следващата година или две, както главният й изпълнителен директор Марк Цукерберг вече намекна.

Анализаторите очакват, че когато това се осъществи, пазарната оценка на компанията ще бъде 35 млрд. долара, като тази стойност би могла да нарасне до 100 млрд. долара до 2015 г.

От 26 декември данните на Hitwise показват, че Facebook постоянно скъсява дистанцията си с Google по отношение на седмичните посещения на онлайн потребителите от САЩ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини