Изплатиха над 9 млн. лв. по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна

9 275 665,80 лева бяха изплатени вчера на лицата, предоставили нощувки по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България и би следвало днес всички средства да са по сметките на заинтересованите лица. Това съобщиха от Министерството на туризма.

В одобрения на 5 юни с Решение на Министерския съвет списък № 22 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г., както и за януари и февруари 2024 г.

Средствата са изплатени по 472 одобрени заявления на кандидатстващите за помощта, за общо 20 348 броя идентифицирани лица с право на подпомагане по Програмата с 565 365 верифицирани нощувки.

В момента Министерството на туризма като администратор на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България обработва постъпилите заявления за месеците март и април 2024 г., които ще съставляват Списък №23.

Списъкът ще е подготвен за внасяне в Министерския съвет до края на юни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини