Американец откри огън по Пентагона, има ранени

Двама служители от охраната на Пентагона бяха ранени, когато мъж стреля по тях с пистолет при входа на сградата на министерството на отбраната на САЩ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Раните на полицаите са леки и биват лекувани в болница. Когато нападателят започнал да стреля по тях, те отвърнали на огъня с полуавтоматични оръжия и го ранили тежко. Нападателят е идентифициран като 36-годишният Джон Патрик Бидъл, американски гражданин. Той е задържан, а полицията разследва дали втори човек не е замесен при нападението.

Предполагаемият нападател, който е третият пострадал при откритата от него стрелба при входа на министерството, е тежко ранен. До момента няма информация за мотивите на нападението, допълва АФП, на която се позова "Фокус".

Нападението станало в близост до метростанцията на Пентагона. Нападателят не дал никакъв повод на полицаите при пропускателния пункт на входа на сградата да смятат, че е опасен. "Държеше се съвсем спокойно. Просто бръкна в джоба си и те предположиха, че ще извади пропуск, а вместо това извади пистолет и започна да стреля", заяви началникът на охраната на Пентагона Ричард Кийвъл.

След нападението всички входове на Пентагона били затворени за известно време, а след това били отново отворени освен входа в близост до метростанцията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини