ДПС в Кърджали:Пътят към успешна Европа минава през успешна местна власт!

Изображение 1 от 3


    „Местната власт е най-близка до хората. Единствената формула за успешна местна власт, успешна Европа на регионите е разрешаването на проблемите на хората “. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кандидат за представител в Европейския парламент от листата на ДПС Искра Михайлова на предизборна среща-дискусия, посветена на визията на ДПС за ролята на местните власти и модерната регионална политика за обновяването на България и Европа. Събитието се проведе в Дома на културата в Кърджали. Тя подчерта, че ролята на местната власт за подобряването на качеството на живот на хората в България е ключово. Това е най-важният компонент на най-важният инструмент за провеждане на политика. В ДПС връзката между местна власт, кмет на кметство, кмет на Община, народни представители, представители в изпълнителната власт и в Европейския парламент гарантира успеха на нашата политика. Опитът на местната власт в област Кърджали, това 7 от 7, да бъде пренесен в Европа. Защото това е успешният модел на ДПС. Винаги и само заедно с хората. Само така можем да променим България, можем и да променим Европа“, каза още Искра Михайлова.
    Официални гости на събитието бяха членът на ЦОБ на ДПС и кандидат за представител в Европейския парламент Танер Кабилов, кандидатите за народни представители от листата на ДПС в Кърджали Айтен Сабри, която е и кандидат за евродепутат, Павлин Кръстев, Елван Гюркаш, Абидин Хаджимехмед, Сейфи Мехмедали, Асен Палов, Месру Мюмюн и Ерсин Юмер, водачът на листата на ДПС-Смолян Хайри Садъков, кандидатите за представители в Европейския парламент от листата на ДПС Денис Инджов и Мехмед Расим, председателите на Областните съвети на ДПС в Смолян и Перник - Румен Пехливанов и Симеон Гебов, председателят на Областния съвет на Младежко ДПС-Перник и кандидат за народен представител Симеон Гебов, кандидатите за народни представители от листата на ДПС-Перник Дафинка Николова и Томислава Захариева, членът на Областния съвет на Младежко ДПС-Перник Георги Тонов, Областният председател на Младежко ДПС-Кърджали Енгин Идриз. Тук бяха още кметове на общини от областта, бившите народни представители Ремзи Осман и Адлен Шевкед, членът на ЦОБ на ДПС Окан Али, председатели на общинските структури на ДПС от областта, председатели на законодателния орган, бившият главен мюфтия Фикри Сали.
    Предизборната среща-дискусия бе открита от областния председател на ДПС Ресми Мурад. Той отбеляза, че ДПС винаги е задавало политиките за развитие на страната, понякога и в Европеейския съюз. „Така е било още след учредяването на ДПС. Първи почетният председател на партията д-р Ахмед Доган сподели и каза, че България трябва да се развива по пътя на НАТО и Европейския съюз. И тези стратегическите цели бяха постигнати именно при управлението на ДПС. Днес ДПС задава модели за политики и управление на страната. Двамата председатели на партията Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров са водачи на знакови листи. Джевдет Чакъров води листата на ДПС за членове в Европейския парламент, а Делян Пеевски води най-силната листа на ДПС в Кърджали. Ние сме убедени, че двамата ще допринесат за отличния резултат на нашите кандидати и нашите листи на предстоящите избори в неделя. При постигане на добър резултат при изборите, Кърджали ще се превърне в най-предпочитания регион за живеене, както обеща и председателят ни Делян Пеевски“, заяви Ресми Мурад.
    Кандидатът за народен представител Елван Гюркаш отбелязя, че местната власт в Кърджали е модел не само в България, но и в Европа. „Възхищавам се на това, което правят кметовете в общините ни. Благодарение на ДПС и Делян Пеевски на 100% бе изпълнено програмното бюджетиране на инвестиционната програма. Бе направено така, че капиталовата програма да не бъде само буфер, а основен двигател за икономически растеж.Убедена съм, че изпълнението на политиките на ДПС ще допринесат за сигурност, стабилност и просперитет в нашето развитие, както в регион Кърджали, така и в национален план. Нека да бъдем заедно , нека заедно променим и да продължим в посока развитие на областта, да обновим България и Европа. Нека бъдем заедно с хората. Всички да бъдем заедно!“, заяви Елван Гюркаш.
    „Нашите кметове не са само компетентни, те са и съвестни. Искрени и близо до хората. Регионът е пример за подражание за това как се дава път на младите хора да се развиват в Общинските администрации. ДПС дава път на младите, но те стъпват върху опита на тези, които създадоха ДПС“, заяви кандидатът за народен представител и член на Европейския парламент Айтен Сабри.
    „Поколенческата приемственост не ни е чужда. ДПС ще работи така-с активна комуникация, и в Европейския парламент. Опит, младост, експертиза-това е листата на Движението. Нашият глас ще бъде чут. Нашият глас е силен“, заяви кандидатът за евродепутат Танер Кабилов.
    Това съобщиха от местната централа на ДПС.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини