Задържаната за наркотици за над 1.7 млн. лв. излиза от ареста

47-годишната Маринела Дикина излиза от ареста заради разколебано обвинение. Днес с решение на Окръжен съд – Хасково мярката й е изменена – от задържане под стража в подписка, съобщиха от Темида.

47-годишната жена е от Перущица, но последно е живеела на квартира в Пловдив. Тя бе привлечена като обвиняема за опит за контрабанда на 47,920 кг марихуана и 3,340 кг кокаин на обща стойност 1 751 280 лева. Наркотиците бяха открити 10.02.2024 г. в микробус „Рено“, който е бил отклонен за щателна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“. Автомобилът е бил шофиран от Дикина. При първоначалното разглеждане на мярката й за неотклонение през февруари тази година адвокатката й обясни, че Маринела се съгласила да превози жени до Турция срещу 300 лева. Услугата била поискана от двама мъже. По-късно по случая бяха задържани 35-годишният Митко Каварджиев и 34-годишният Петър Балкански.

Съдът в Хасково прецени, че е разколебана тезата за субективната страна на престъплението, а именно – въпросът за вината (наличието или липсата на умисъл) и субективното отношение на обвиняемата към извършеното.

В този смисъл, съдът прави извод, че към настоящия момент следва да бъде взета по-млека мярка за неотклонение и като най-подходяща такава определи „подписка“, която следва да се изпълнява на посочения по делото адрес на обвиняемата в град Пловдив.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 06.06.2024 г. от 10.00 часа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини