104 абитуриенти изпрати "Славейков" на 24 май в присъствието на кмета Ерол Мюмюн

Изображение 1 от 2


    По традиция на 24 май дворът на Средно училище "Петко Рачов Славейков" бе изпълнен с малки и големи ученици, учители и техните родители. Както споделиха водещите Рая и Никола, за славейковци този празник не е просто почивен ден в календара, а техният си свиден и дълго чакан ден. В речта си директорът Милко Багдасаров поздрави випуск 2024, своите колеги и всички ученици и се обърна към отзовалия се на поканата виден гост - кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн с благодарност и закачка, че на първия си 24 май в мандата си на градоначалник е избрал да бъде в родното училище, където е учил от първи до осми клас и откъдето е тръгнал по пътя на знанието, успеха и просперитета. Ерол Мюмюн се обърна с красиви слова към присъстващите славейковци. Кратко обръщение направи председателят на Училищно настоятелство "Пробуда" д-р Димитър Макаков. На тържеството присъства и председателят на обществения съвет при СУ "П. Р. Славейков" Лидия Узунова.
    В програмата своите песни в прослава на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност изпяха вокалните групи на по-малките и по-големите славейковци с ръководители Мария Загорова, Златка Атанасова, Райна Паслиева и Димитър Ганев, а новосъздаденият фолклорен танцов състав гимназисти с ръководител Лора Колева изигра българско хоро.
    Директорът Милко Багдасаров връчи мечтаното за всеки славейковец златно бухалче на първенеца на випуска Мелвин Сюлейман от 12в клас, която по-късно бе наградена на общоградското тържество и от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн и отличена със стипендия "Кърджали" за най-заслужил абитуриент. 
    По традиция завършващите випуски подаряват нещо символично на училището и Мелвин връчи подаръка на випуск 2024 - статуетка на Витрувианския човек.
    Последва ритуалът на предаване на знамето от досегашната знаменна група абитуриенти на новата знаменна група единадесетокласници и всички 104 зрелостници целунаха знамето за сбогуване с училище.
    Цялото множество славейковци се включи в празничното шествие по централната улица на града - многобройно, красиво, пъстроцветно.   
    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини