Доброволчеството - хуманизъм в действие

Клубът по реч и дебати на английски език къмЕГ „Христо Ботев“ печели първо мястов страната със своя проект„Ръка за ръка в доброто“ към фондация ,,Бест‘‘

Мартин Тодоров и Исман Осман - ученици от 11. клас в ЕГ „Христо Ботев“,участваха в закриването на програмата за ученици лидери към фондация „БЕСТ“, която се проведе от 11 до 12 май  в град София. Основната задача на лидерите на отборите бе да създадат авторски проект, който да окаже положителен ефект върху обществото - „Community Project“. По време на форума нашите възпитаници представиха и защитиха успешно своята разработка на тема „Ръка за ръка в доброто“, коятовпечатли журито и беше избрана за проект на годината!

За да бъдат осъществени основните цели на проекта, Община Кърджали осигури къщичка на учениците, с която те участваха в Коледния базар на град Кърджали. Събраната сума от базара само за един ден е 1550лв., а хората, които нямаха възможност да го посетят,  дариха предварително. Техните дарения възлизат на 650лв. Общата сума от 2200 лева беше използвана за очното лечение в Белгия на 14-годишно момче от Кърджали.

Фирми като „Кяшиф“ ЕООД, „Караман“ Ltd, „Екип Холдинг“ ЕООД, Теклас ЕООД, Контиго 16 спонсорираха финансово  инициативата. Със събраните от спонсорите средства - общо 2500 лв., бяха изготвени 33 пакета с хранителни продукти от първа необходимост за възрастни в затруднено финансово положение, учениците осигуриха нуждите (интерактивни игри, пантофи,  блузи, хранителни продукти и др.) на деца от Дневния център за деца с увреждания „Дъга“ - Момчилград и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Веселчане“.

Поздравяваме учениците за успешно реализирания проект с благородна кауза!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини