Задържаха мъж, издирван за измами и присвояване на пари в Германия

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 50-годишен турски гражданин, издирван в Германия за измами и незаконно присвояване на средства. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Чужденецът е бил обявен за международно издирване от германските власти въз основа на Европейска заповед за арест. Същият е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на влизане в страната на 11.05.2024 г.

Мъжът е издирван за най-малко 30 престъпления, извършени в периода от януари 2021 г. до юни 2023 г., за това, че като член на организирана престъпна група в съучастие с други лица не е плащал вноски за социално осигуряване и е прикривал действителните трудови правоотношения, като е представял неверни, подправени или фалшиви документи.

Независимо от заявеното в съдебно заседание доброволно съгласие за предаване на лицето, съществува опасност от укриване, предвид факта, че е чужд гражданин, няма уседналост на територията на България, както и адрес на територията на Европейския съюз. Според съда в Хасково всички тези обстоятелства налагат вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването на Р.А. пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 21.05.2024 г. от 10 ч. За извършеното от него престъпление е предвидено наказание 15 години „лишаване от свобода“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини