Автомобилът, причинил тежката катастрофа в Пловдив, се е движил с над 150 км в час

Автомобилът, който причини тежката катастрофа на булевард "Руски" в Пловдив, се е движил с над 150 км в час. Камерите на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" към община Пловдив са заснели движението му, съобщи Георги Стоилов, шеф на фирмата пред bTV.

Тежкият инцидент стана рано в понеделник около 3:30 ч. и отне живота на двама млади - 21-годишно момче и 20-годишно момиче. Мощен джип се вряза с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. "Шести септември".

Според изчисления на експертите от общинската фирма колата се е движила с изключително висока скорост - над 150 км. Записите са предадени на полицията. От общинското предприятие планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда.

Борбата за живота на двамата пострадали продължава. По-тежко е състоянието на 22-годишното момиче.

По информация на NOVA младежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. Автомобилът е собственост на столична фирма.

Припомняме, че водачът е син на жена, която работи в отдел "Регистрации" на "Пътна полиция" в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия. Загиналият шофьор се занимавал с търговия. Той имал общо 16 фиша за 3-те години стаж зад волана. 10 от тях били за маловажни престъпления на пътя, сред които шофиране без обезопасителен колан и причиняване на ПТП заради неспазване на дистанция. Един от фишовете бил за превишена с 21 км/ч скорост на стойност 100 лв.

Предстои резултатите от експертизите да разкрият карал ли е под въздействието на алкохол или упойващи вещества в момента на сблъсъка с няколко вековни дървета, който коства няколко човешки живота. До мястото на инцидента има светофар, който обаче мига само в жълта предупредителна светлина, за да напомни, че предстои кръстовище.

Темата коментираха и рали шампионът Костадин Щерев. "Ще говоря като състезател, а не като експерт. Условията са били крайно неподходящи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 20 км/ч според мен", посочи Той. Състезателят отбеляза, че не се вижда спирачен път на мястото на инцидента, а гумите били некачествени. Според него загиналият шофьор е нямал никакво време за реакция, предвид скоростта, с която се е движел. "Докато си помисли, той вече е минал 60 м", посочи Щерев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини