Колонката на редактора:Изборите като бизнес

Отново сме пред избори. Отново партиите под дърво и камък търсят хора за секционните комисии и за застъпници. Практиката СИК да се формират от твърдите ядра на политическите формации вече е в миналото.През последните 6 извънредни вота за парламент сме свидетели на политическо номадство.Мнозина кърджалийци превърнаха участието си във вота в бизнес.Те се предлагат на по няколко партии,за да намерят място в СИК.Пазарят се за възнагражденията за застъпници.Нещо повече в бизнес се превърна и включването в листите.Има партии които предлагат пари,за да могат да привлекат хора в листите за вота.

  Политическото номадство обхваща стотици.То вече не е изключение.Това затруднява работата на Районната избирателна комисия.Защото някои сменят секции в самия ден на вота.Политическата продажност стига апогея си при отварянето на секциите.

 Участието във вота за пари,привлича много некомпетентни хора.Под въпрос е редовността на вота.Анулирането на изборите за общински съветници в Хасково ,заради некомпетентност на СИК може да се превърне в практика.

 Текст и снимка: Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини