Подменят проблемен водопровод с 50 години стаж

    Една от най-невралгичните точки в Хасково по водоснабдяването с питейна вода ще бъде овладяна.

    Управителят на ВиК- Хасково инж. Божидар Желязков съобщи за инвестицията по промяна на част от магистралния водопровод по бул. “Васил Левски“, зад газстанцията на изхода на Хасково към Димитровград.

    Вложението в ремонта е за 268 хил.лв. След подмяната ще се осигури регулярно подаване на вода към голяма част от града.

    На терена вече се работи.

    Близо 650 м. от стоманената тръба, поставена някъде в средата на минали век, ще бъде сменена със съвременно съоръжение-полиетиленова тръба с висока плътност.

    Освен основната тръба, ще бъдат изградени наново и сградните връзки по трасето. По терена с обновената част от водопровода ще бъдат монтирани и пожарни хидранти.

    През този тръбопровод се доставя вода на големи квартали като „Орфей“, “Любен Каравелов“ и части от „Куба“и „Кенана“. „Авариите бяха ежедневни и дори понякога по няколко на ден. Затова е от изключителна важност проблемът да бъде решен. Аз лично този водопровод никога не съм го виждал сух, но това вече ще се промени, подчерта“ инж. Желязков.

    Финансирането е осигурено чрез заем от „Български ВиК холдинг“ и след една година по процедури, които е трябвало да бъдат изминати от страна на ВиК -Хасково по изготвяне на ПУП и на работен проект с техническите спецификации.

    „Този ремонт означава за града по-малко аварии, а за хората от кварталите, които се захранват през него-по-добро и по-надеждно водоснабдяване, още повече що се касае за жителите на високите етажи на кварталните блокове“, посочи инж. Иванко Милушев, ръководител на звено Хасково при „Водоснабдяване и Канализация".

    Работата трябва да приключи за 45 дни. По празниците няма да се работи на терен. Възможно е прекъсване на водоподаването по време на ремонта, предупредиха от ВиК.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини