Учители от "Славейков" представят Кърджали на регионален форум по иновациите

Началните учители от СУ "Петко Рачов Славейков" Екатерина Бакърджиева и Йорданка Раева представиха добрите иновативни практики в кърджалийското школо на Регионалния форум за образователни иновации за Южен централен район "Иновативни днес - успешни утре", проведен в град Смолян. Форумът се реализирав изпълнение на Национална програма на МОН „Иновации в действие“ , Модул 2: „Форуми за иновации в образованието“ и Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“. Основна цел на форума е създаването на професионални учещи се тематични общности между иновативните училищата в Южен централен регион, в които се споделят добри иновативни образователни практики, генерират се нови идеи и продукти. Темата на форума е свързана с креативност и култура за иновации. Събитието се организира Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието – Смолян и ПГИ „Карл Маркс“. На откриването и всички прояви присъства Наталия Михалевска – началник на кабинета на министъра на образованието.

В своето представяне Бакърджиева и Раева разказаха накратко за всички иновации в СУ „Петко Рачов Славейков“, след което се спряха по-подробно на иновацията, която те самите осъществяват в начален етап на обучение. Темата на тяхната презентация е „БЕЛ + ИТ = успешен старт в училище“. При голям интерес протича представянето им и после отговарят на множество въпроси. Разказват, че са изживели от първо лице приказката „По дрехите посрещат“. Появили се на форума с красивите славейковски униформи и веднага се превърнали в център на внимание и са привлекли, без да искат, много желаещи да се снимат с тях. „Ние сме си свикнали с униформите и на нас не ни прави впечатление, но явно хората много се развълнуваха“, споделя Бакърджиева.

Кърджалийските учителки наблюдават представените практики на 15 училища от облacтитeΠлoвдив, Πaзapджиĸ, Xacĸoвo и Cмoлян. Присъстват и на лекция на пpeдcтaвитeлинa ДИΠKУ – CтapaЗaгopaнaтeмa: „Coциaлнo-eмoциoнaлнaтaинтeлигeнтнocт и дигитaлнитeтexнoлoгии в ĸвaлифиĸaциятaнayчитeлитe“. Участват дeйнocтитeот богатата програма наyчилищeтoдoмaĸин –ΠГИ „KapлMapĸc“ –гp. Cмoлян.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини