Тържествено откриха обновената детска градина „8 март“ в Хасково

  Обновената детска градина №18 „8 март“ в Хасково бе открита тържествено днес. Празникът бе под надслов „Детско вълшебство“.

  Имаше детски музикално-танцов спектакъл, който бе аплодиран от учители и гости. Малчуганите изпълниха и химна на Хасково.

  Директорът Гергана Бойчинова изрази задоволството си от извършения ремонт в детската градина, построена през 1977 г. Тя уточни, че сега там се възпитават 167 деца в предучилищна възраст. Бойчинова уточни, че дейностите са осъществени по проект на Община Хасково. Сградата на улица „Щерю Вапцаров“ №9а и детска градина №17 „Иглика 1” на улица „Червена стена” бяха обновени на обща стойност 1.6 млн. лв. По-голямата част от сумата – 1.2 млн. лв. бяха осигурени от Министерството на образованието и науката.

  Със средствата са извършени различни дейности в детска градина „8 март“ – саниране на сградата, подмяна на отоплителната система, изградени са физкултурен салон и фотоволтаична електроцентрала, състояща се от 11 панела.

  Сред официалните гости на празника бяха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Силвия Касабова.

  „Макар ремонтът да се забави в тази детска градина, виждаме, че всичко се е получило добре“, каза градоначалникът.

  За здравето на децата и работещите в обновената детска градина водосвет отслужи хасковският свещеник отец Никола. Той връчи на директора на учебното заведение сертификат за оказаната подкрепа за новостроящия се храм „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“, дарявайки средства от базар в детската градина. Свещеникът поздрави педагозите в "8 март" за това, че възпитават децата в дух на толерантност, на обич към българското, да се учат да градят, а не да рушат.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Тъ
   Тържествено
   37 -5
   12:59, 23 апр 2024
   Трябва и директорката да си изпратите в пенсия защото отдавна е за пенсиониране! Г. Милкова си тръгна, а тя кога? Още ли ще се крие под крилото на Касабова?
   • Ба
    бай Танас общественик
    32 -4
    13:53, 23 апр 2024
    За директорката не знам, обаче кмета да го оставят да си поиграе с дечицата, защото са на един акъл.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини