Валежите спират в понеделник, но ще бъде ветровито

Днес сутринта все още на места в североизточните райони ще има валежи, но бързо ще спрат, съобщиха от НИМХ. Облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието, в София - около 15°.

Над планините облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието облачността ще е променлива, но сутринта по северното крайбрежие ще е все още значителна и на отделни места ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат 15°-19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини