Емилия от „Славейков“ на национален кръг по гражданско образование

Единадесетокласничката Емилия Карамфилова от СУ „Петко Рачов Славейков“ се класира на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование. Тя е единствен представител на Кърджали във финалния кръг.

„За мен е голяма чест и съм изключително развълнувана да участвам в националния кръг на олимпиадата по гражданско образование. Очаквам с нетърпение да споделя идеите си и да си сътруднича с други, за да окажа положително въздействие.Следващите стъпки в процеса на класирането са подготовка на изчерпателно представяне на проекта и отговаряне на казуси, което там ще се случи пред жури.“

Идеята на проекта на Емилия е основаване на читателски клуб, като динамична и приобщаваща литературна общност в училищната среда. Основната цел е да се насърчи любовта към четенето, уменията за критично мислене и ангажираността на общността сред учениците и учителите, като дългосрочните цели са да се подобрят уменията за писане и асимилиране на участниците в самите учебни занимания и изпити. Чрез изучаване на извънкласна литература, участниците на клуба ще могат да се задълбочат в литературния свят и да открият техните предпочитания в него.

Учител на Емилия по гражданско образование е Димитър Димов, който е изключително щастлив от нейния успех, още повече, че миналата седмица друг негов възпитаник, Любомир Колев от 10“в“ клас се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации.

Емилия Карамфилова е лауреат на множество литературни и журналистически награди, а неин класен ръководител и учител по български език и литература е Антония Маровска.

            Националният кръг на олимпиадата по гражданско образование е между 26 и 28 април 2024 г. в гр. Велики Преслав.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини