25-те най-добри плажа в Европа за лято 2024

Всъщност има доста неща, които трябва да се преценят, когато става въпрос за намиране на най-добрия плаж. Разбира се, ако водата е чиста и има много морски обитатели, това е чудесно за любителите на гмуркането и шнорхелинга. Но какво да кажем за плувците, плажуващите и строителите на пясъчни замъци? Имат късмет!

Представяме ви класацията на TimeOut с най-добрите плажове в Европа, но винаги е добре да потърсите и още възможности и съвети. 

BookRetreats оценява плажовете в 16 европейски дестинации въз основа на тяхната популярност, метеорологични условия, безопасност, достъпност и качество на водата, като дава на всеки от тях обща оценка от пет точки.

Ла Конча, Испания

С короната на най-добрия плаж в Европа за 2024 г. се окичи плажът Ла Конча в Испания. Живописният участък от крайбрежието в Сан Себастиан получи 4,7 точки от пет, благодарение на приятните си летни температури (средно около 24 градуса) и отличното качество на водата.

Ла Конча, Испания

Испания доминира в списъка като цяло - в средиземноморската страна се намират 28% от най-добрите плажове в Европа (това са седем от първите 25 места). Изненадващо, Гърция има само една поява в топ 25, както и Германия, която едва ли е типична плажна дестинация.

Португалия заема шест места, включително второто място с Praia da Falésia, който е зашеметяващ, пресечен плаж в Алгарве. Той се намира само на 31,4 км от летище Фаро, което означава, че е получил добра оценка за достъпност, а Португалия се класира добре и по отношение на безопасността.

Praia da Falésia, Португалия

Проучването разкри и най-добрите дестинации за различните видове плажуващи. Ако търсите гарантирано слънце за поддържане на перфектния тен, Сардиния и Сицилия са най-добрите места, а любителите на плуването трябва да се насочат към Кипър, където 99,2 % от плажовете в страната са с отлично качество на водата.

25-те най-добри плажа в Европа

1. Плаж Ла Конча, Испания

2. Praia da Falésia, Португалия

3. Pasjača Beach, Хърватия

4. La Canteras Beach, Испания

5. Lama Monchile, Италия

6. Cala Comte, Испания

Cala Comte, Испания

7. Tuerredda Beach, Италия

8. Seagull"s Rocks, Хърватия

9. Mala Raduča Beach, Хърватия

10. Marinha Beach, Португалия

11. San Juan Playa, Испания

12. Rabbit Beach, Италия

Rabbit Beach, Италия

13. Cala Saladeta, Испания

14. Playa de Mónsul, Испания

15. Ponta da Calheta, Португалия

16. Seitan Limania, Гърция

Seitan Limania, Гърция

17. Praia da Armona, Португалия

18. Oprna Bay, Хърватия

19. Spiaggia di Mari Pintau, Италия

20. Praia do Garajau, Португалия

21. Warnemünde Strand, Германия

22. Primera Playa del Sardinero, Испания

23. Terra Estreita Beach, Португалия

24. Porto Giunco Beach, Италия

25. Cala Capreria, Италия

Източник: trip.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини