Габриел оттегля кандидатурата си, ГЕРБ няма да преговаря за втори мандат

Номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел обяви, че оттегля кандидатурата си.

 

ГЕРБ няма да участва в преговорите за втория мандат, каза тя на пресконфренция в централата на ГЕРБ.

Още утре тя ще внесе в деловодството на Народното събрание писмо, че се отказва от мандата.

Според нея ПП-ДБ поставяли нови и нови условия на преговорите. Последно те поискали смяната на вътрешния министър Калин Стоянов. 

Не е ясно с какво това е обидило Габриел, защото досега ГЕРБ твърдеше, че Калин Стоянов не е техен министър, а на "Продължаваме промяната".

 

За съжаление се очертава да се върнем към преговорите след предсрочни избори, обяви Габриел.

По информация на OFFNews действителната причина е отказът на ГЕРБ да подпише коалиционното споразумение, поводът за отказа е бил текстът за отпадането на следствената тайна.

Самата Габриел също призна, че текстът за следствената тайна и срокът за реформи в спецслужбите са останали недоговорени, но изтъкна като основна причина исканията на ПП-ДБ за смяна на вътрешния министър - въпреки че е постигнато съгласие за постовете на министрите на отбраната и на енергетиката.

В опцията за избори искам да кажа колко е важно това, че кампанията ще зависи от нас – дали ще бъде използвана за нахъсване на хора един срещу друг, дали ще се играе със страховете на хората, дали ще се манипулира мнение, или ще си дадем време ясно да откроим какво искаме за страната и ще се отиде на преговори след избори - с уважение към другия и с ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата, каза на днешния брифинг Габриел

Това, което казваме днес, е много ясно – всичко свърши. След избори ще рестартираме, ще говорим, ще видим, каза Деница Сачева.

Това, което доведе до този финал, е на практика борбата на ПП-ДБ за власт и постове, твърди Теменужка Петкова.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини