Отново първенци! Пет отбора на „Славейков“ станаха областни шампиони

Предстоят първенствата по баскетбол и шахмат в областта

През месец март се провеждат областните ученически игри в област Кърджали. По традиция, както в предходните години, и сега училище „П.Р.Славейков“ се представя на най-високо ниво. До момента са изиграни областните срещи от първенствата по футбол и по волейбол, като „Славейков“ до момента е с 5 областни шампиона.

В Момчилград, при отлична организация, се проведе областния турнир по футбол, в който момчетата 5-7 клас на училището за шампиони завоюваха категорично първото място.

В турнира по волейбол момичетата 5-7 клас, водени от треньора Веселин Тонков, също се класираха като областни шампиони.

Категорични първенци станаха и момчетата 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, водени от Елин Карабашев.

Предстоят турнирите по баскетбол и шахмат, в които традиционно славейковци печелят първите позиции. Очакванията са за много добро представяне и през този сезон.

Припомняме, че от няколко години училище „Славейков“ е с най-много отбори финалисти на републиканското първенство на ученическите игри. Заради отличното си представяне отборите на училището за шампиони представляват няколко години подред България на традиционния младежки олимпийски фестивал в Гърция. Очакваме и тази година силно представяне на славейковци на национално ниво.

Божидара АНГЕЛОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини