Тръмп със сигурност отива на избори, Ники Хейли се отказа

Бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли планира да прекрати днес кампанията си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Това решение ще гарантира, че Доналд Тръмп ще спечели номинацията на републиканците и отново ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на изборите за държавен глава през ноември, отбелязва Ройтерс.

Ники Хейли ще направи кратко изявление в 10 ч. източноамериканско време (17 ч. българско време). Според в. "Уолстрийт джърнъл" тя няма да подкрепи официално Тръмп, а ще го посъветва да получи подкрепата на републиканците и независимите гласоподаватели, които я подкрепяха. Хейли беше последният конкурент на Тръмп за номинацията на Републиканската партия.

По време на вчерашния Супервторник Тръмп спечели гласовете на републиканците в 14 от 15 щата, включително в излъчващите голям брой делегати щати Калифорния и Тексас, изпреварвайки Хейли, която успя да спечели вътрешнопартийния вот единствено във Върмонт.

"Уолстрийт Джърнъл" очаква Хейли да подчертае, че ще продължи да следва консервативна вътрешна и външна политика и че ще предупреди за опасностите като изолационизма и липсата на бюджетна дисциплина, които според нея идват от Вашингтон.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини