Славейковци са четвърти в Европа по снежен волейбол

СУ „Петко Рачов Славейков“ посрещна днес своите момчета Гавраил, Мартин и Константин, които представиха България на европейското по снежен волейбол в Грузия. Още с пристигането си в училище младежите се срещнаха с директора Милко Багдасаров, който е и председател на Комисията по плажен волейбол към БФВ, но се интересува живо от всички подразделения, в които участват момчетата на „Славейков“ и „Арда – Кърджали“.

Националният отбор на България за мъже под 20 години завърши на четвърто място в дебютното за възрастта Европейско първенство по снежен волейбол, но и първото в историята участие на български отбор в шампионат на Стария континент. Надпреварата се проведе в грузинския зимен курорт Бакурани под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Тимът ни в състав кърджалийците Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цепенишев достигна до битка за медалите след две победи и една загуба в първите два дни.

"Сутринта се поздравихме с празника - 3 март. Всички свързаха националния празник с днешните мачове и бяха се настроили да играят на максималните си възможности“, споделя в сайта на федерацията водачът на българската делегация Тошко Стоянов - председател на Комисията по снежен волейбол към БФВ.

 "Трикольорите" първо играха полуфинал, който загубиха от фаворита Полша. В спор за бронзовите медали излязоха срещу Турция 1, където в изключително оспорвана битка малко не им достигна и останаха четвърти. „Спорно съдийско решение ни отне точка за повеждане в резултата. Сигурен съм, че щяхме да победим, ако съдията бе решил тази ситуация в наша полза. Така останахме на една точка от медал.“, споделят момчетата, уверявайки, че са дали всичко от себе си. Директорът Багдасаров и техните съученици ги увериха, че не се съмняват в това и им пожелаха догодина да имат отново шанса да представят България и да донесат медали.

Българските национали бяха подкрепени на Европейското първенство за мъже и жени под 20 години и от президента на федерацията Любомир Ганев.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини