Доброволци на БМЧК Кърджали отбелязаха баба Марта.

Доброволците на БМЧК от клуб „ Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева - гр. Джебел с координатор Ляра Мехмед  и наставник инж. Фатме Мустафа,  изненадаха  целия екип на училището по повод 1-ви март. Всички служители и ученици получиха ръчно изработени мартеници от сръчните ръце на доброволците с пожелание за здраве, късмет, много усмивки, дълъг живот и благоденствие.

Мартениците, приготвени за благотворителния базар, бяха закупени от служителите на  фирма „КЯШИФ“ ЕООД, гр. Джебел и персонала на ПГ „ Руска Пеева“.

Набраните средства от продажбата са в размер на  484.лв. и с тях ще бъдат  подпомогнати  деца в риск.

Младежите на клуб „Вяра“ към Духовно училище Момчилград, посетиха своите приятели от Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, където посрещнаха баба Марта, закичиха се с мартинички, танцуваха и се забавляваха, а накрая се почерпиха с вкусна торта.

Доброволците на новооткрития клуб „Любов“, подкрепиха организирания от училищното ръководство на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Момчилград, благотворителен базар. Младежите се включиха в изработката на мартенички и плакати и подпомогнаха  кампанията в полза на „Фондация за нашето бъдеще“ под надслов „Мартеници с две сръчни ръчички“.

Червенокръстците от клуб “От сърце” към СУ „Васил Левски“, гр. Ардино спазиха своята мартенска традиция, като успяха да изработят 540 мартеници, с които зарадваха децата от ДГ “Брезичка”, ДГ “Слънце”, начален етап към СУ “Васил Левски” и лекарите и мед. сестри от МБАЛ “Ардино”.

На този прекрасен празник, изпълнен с много щастие и усмивки, доброволците искат отново да благодарят на всички, които ги подкрепят, помагат и най-вече на тези, които вярват в тях и тяхното дело.

Това съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини