В ОУ"Св.св.Кирил и Методий" отбелязаха Деня на розовата фланелка

Денят на розовата фланелка е добър повод да започнем разговор с децата за насилието в училище, защото те имат нужда да знаят какво мислят и как се чувстват възрастните, от които се учат.

В последната сряда на февруари всяка година милиони ученици в десетки страни се обличат в розово, за да кажат „Не на насилието в училище!“. Тази традиция започва, когато ученик в десети клас в едно канадско училище, отива на откриването на учебната година в розово поло и някои по – големи ученици го обиждат и тормозят. На следващия ден двама негови приятели купуват и раздават на съучениците си петдесет розови тениски в знак на солидарност и подкрепа. От тогава последната сряда на  февруари е Ден за борба с тормоза в училище или Ден на розовата фланелка.

Учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ -гр.Кърджали, в знак на съпричастност отбелязаха Деня на розовата фланелка, като направиха едно голямо сърце с телата си облечени в розово и държащи розови балони.

През последните месеци много се говори за насилие – насилие в детските градини, насилие в училище, домашното насилие, насилието по улиците, в интернет, по телевизията... Темата е не само важна, но чувствителна за повечето хора и болезнена за много от тях. Това е изключително значимо, когато става дума за деца – сподели директорът на училището Марияна Пеева.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини