ЦСКА победи с 1:0 "Арда" на националния стадион

ЦСКА победи Арда с минималното 1:0 на Националния стадион "Васил Левски" в сблъсък от 1/4-финалите в турнира за Купата на България и намери място сред най-добрите четири отбора в турнира. Единственото попадение в мача бе дело на Амос Юга след хубава комбинация на при заучено положение. Повторен дебют начело на Арда направи Николай Киров.

Срещата започна с натиск на домакините, които в първите десет минути на два пъти застрашиха вратата пазена от Анатолий Господинов. Първо, удар на Турицов не намери целта, а малко след това шут на Тобиас Хайнц се отклони в крака на Хюсенов и попадна право в ръцете на вратаря на Арда.

Логичното се случи в 18-ата минута, когато "червените" получиха право да изпълнят фаул отдясно на вратата на Арда. Тобиас Хайнц центрира ниско по тревата, Джонатан Линдсет отигра с пета, бранител на Арда опита да изчисти, но топката попадна в Амос Юга, който от близка дистанция откри резултата.

В 22-рата минута домакините бяха близо до второ попадение, след като Данило Асприля отлично проби по десния фланг и навлезе в наказателното поле, след което комбинира с Тобиас Хайнц, който нанесе удар, но бе блокиран от Хюсеинов.

Четвърт час по-късно Арда Кърджали създаде първото си голово положение в мача. Илия Юруков пусна извеждащо подаване към Станислав Иванов, който проби и намери Иван Коконов, а той стреля от движение, но над вратата на Густаво Бусато.

В 39-ата минута Станислав Иванов бе изпуснат от Тибо Вион, след което открадна топката от Християн Петров, който опита да я изчисти, напредна, остана очи в очи с Бусато, но бразилският страж застана добре и отрази не чак толкова качествения му удар.

В 49-ата минута Тобиас Хайнц центрира от ъглов удар на първа греда, където Юрген Матей засече топката с глава и застраши вратата на Арда, но Анатолий Господинов успя да избие и да предотврати опасността.

В следващия четвърт час темпото на игра значително спадна и интересни голови положения пред някоя от двете врати нямаше.

В 68-ата минута Данило Асприля проби през центъра и пусна топката към Джонатан Линдсет, който пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът на норвежеца бе много неточен и премина високо над вратата на Арда.

Пет минути по-късно Марселино Кареасо нанесе удар от воле, който обаче бе безпроблемно уловен от Анатолий Господинов. Малко след това Мартин Стойчев опита да вкара на бившия си тим, но диагоналният му удар прелетя над вратата.

В 89-ата минута резервата Борис Тютюков бе близо до това да изравни резултата. Той отправи хубав удар към долния десен ъгъл, койот обаче мина покрай вратата пазена от Бусато.

Топспорт

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини