183 камери ще следят за вандалски прояви по паркове, улици и пътища в община Кърджали

183 камери ще следят за вандалски прояви по паркове, улици и пътища в община Кърджали.  50 от тях на първия етап от реализирането на проекта ще бъдат разположени в парковете „Арпезос Север” – горна и долна част, и парк Простор, като част от тях вече са поставени в парк „Арпезос Север” и работят.

Видеонаблюдението ще бъде локализирано до детски площадки, мостът „Пеперудата” в парк „Арпезос Север”, до въжения парк, детската железница и изтребителя в парк „Простор”.

„За съжаление вандализмът е част от нашето ежедневие. Не мога да намеря логично обяснение как един човек и с каква психика може да отиде и да руши нещо, което е направено за благото на обществото”, коментира кметът Ерол Мюмюн. 

По думите му освен видеонаблюдение по парковете и детските площадки, на по-късен етап ще бъдат поставени камери по кръстовища и пътища в общината, като ще бъде инсталиран  такъв софтуер, който да разпознава номерата на преминаващите автомобили, както и да осъществява лицево наблюдение.

„Имаме договорка с органите на реда за колаборация в действията за пресичане на вандалските прояви. Освен Център за наблюдение в общината, ще има и такъв и в ОД на МВР. Наблюдението ще бъде паралелно. Ще работим с органите на реда в пълен синхрон и комуникация”, каза градоначалникът. 

На по-следващ етап от цялостното изграждане на видеонаблюдението в Кърджали 133 камери ще бъдат поставени на кръстовище на бул. „Беломорски“ при ГПЧЕ „Христо Ботев“-МТС,  кръговото на Автогарата, кръстовището на ул. „Осми март“ и бул. „Беломорски“ - кв. Веселчане, бул. „Беломорски“ до завод „Орфей“, кръговото кръстовище на Пазара, бул. „Христо Ботев“ към Новия мост, кръстовището на ул. „Булаир“ и ул. „Ст. Стамболов“, СИМЕКС, Солак – крайпътна, пътя към Стремци.

„Всеки един нов обект, който ще се изгражда, още в проектната готовност ще бъде заложено видеонаблюдение. Предстои ни изграждане на доста детски площадки. Те също ще бъдат оборудвани с камери.”, каза кметът Ерол Мюмюн. Той изрази надежда, че по този начин ще бъде пресечен този вандализъм, който се вихри за съжаление.  

Това съобщиха от Община Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини