Специализирана операция на полицията в Кърджалийско,проверени са 352 автомобила

352 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението, контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, за спазване на скоростните режими в населени и извън населени места. 168 са констатираните нарушения, за които са съставени 8 акта, 145 фиша, заснети са 15 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

 Две са пътнотранспортните произшествия в областта през последните три дни. Няма пострадали. Около 19 часа на 24 февруари в Кърджали 41-годишен с „Опел“ блъснал в страничното огледало паркиран автомобил „Тойота“. Водачът напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Съставен е акт по ЗДвП. На 25 февруари около 20 часа в района на спирка „Джебел“ 35-годишен с „Хюндай“ ударил крава на пътното платно. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Момчилград почистил пътното платно на мястото на катастрофата.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 25 февруари около 17 часа в село Пряпорец за проверка е бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 42-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 2,30 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в управлението. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини