Роди се звезда: Маргарита Стойкова с награда на „Берлинале“

19-годишната Маргарита Стойкова е сред десетте изгряващи звезди на 74-ия филмов фестивал "Берлинале". Тя бе отличена на един от най-престижните европейски филмови фестивали за ролята си на Дида във филма "Диада" на Яна Титова.

Филмовият фестивал посрещна на червения килим 10-те млади европейски актьори, избрани за участие в програмата Shooting Stars („Изгряващи звезди“) на организацията European Film Promotion (EFP).

"Здравейте на всички. Толкова съм щастлива да бъда тук. Благодаря на майка ми и баща ми, които са някъде тук, на хората, които ме доведоха до тук - Яна Титова, режисьор на "Диада", Алек Алексиев - неин съпруг и продуцент на филма, на Националния Филмов Център - обичам ви! Без вас тази награда нямаше да е в моите ръце", каза тя по време на речта си, след като получи наградата.

Преди това “Диада” взе 4 отличия “Златна роза”, включително голямата награда, която раздели с “Уроците на Блага” на Стефан Командарев.

Маргарита Стойкова е родена в Пловдив на 21 април 2004 година. Тя била изключително артистично дете. На 7 години започнала да танцува в школата на майка си. Харесват я от социалните мрежи, където е популярна, канят я на кастинг за поредица от късометражни филми. Така започва кариерата й на актриса.

Първата й главна роля е във филма на Яна Титова “Диада”.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини