Продължаваме промяната с важно предложение към кмета на Кърджали

Изображение 1 от 2


  Областният координатор Никола Стоев, заедно с зам. Областният управител Гюрай Сюлейман, временният общински председател Стоян Георгиев и областният секретар на партията Джевдет Мустафа, се срещнаха  с кмета на община Кърджали - Ерол Мюмюн.
  От Продължаваме Промяната предлагаме създаване на Звено „Общинска Полиция“ към община Кърджали, което да се заеме с ефективно и реално решаване на належащи проблеми свързани с:
  1. Опазване на общинската собственост (паркове, зелени площи и т.н.);
  2. Опазване на общинската гора;
  Контрол на пътната обстановка и неправомерното паркиране;
  3. Ограничаване и намаляване на популацията на бездомните животни, вкл. чрез по строг контрол на домашните кучета по селата, които са първоизточник за все по нарастващия брой на уличните кучета в града;
  4. Други функции….
  Срещата с кмета Ерол Мюмюн протече като открит разговор и е ползотворна, като подчертава необходимостта от ефективен и проследяем подход за разрешаване на редица наболели проблеми в града и общината свързани с ограничаване на популацията на бездомните животни, опазване на общинската собственост вкл. паркове, зелени площи, опазване на общинската гора и други.
  Областният координатор Никола Стоев подчерта, че след извършена официална справка в ОДМВР – Кърджали, се потвърждава големия брой посегателства над общинската собственост вкл. в парковете и зелените площи. Крещящ е и проблема с бездомните животни в града. Тези животни най-често се пренасят от близките села, където няма никакъв контрол относно регистрацията и кастрирането им. Част от дейността на общинската полиция, ще бъде именно контрол на регистрацията и кастрирането на кучетата в близките села и в града, което ще доведе до ограничаване на популацията им по улиците.
  От Продължаваме Промяната смятаме създаването на звено „Общинска Полиция“ в Кърджали за належаща необходимост".
  Наредбата за организацията и дейността на звената "Общинска Полиция", позволява вменяването и на по-специфични задължения за опазване на обществения ред на служителите, вкл. чрез специални наредби на общината.
  Кмета на община Кърджали- Ерол Мюмюн изрази благодарност за предложението от Продължаваме Промяната и наблегна това, че трябва да се възпитава все повече и чувството на гражданска отговорност и активност у жителите на града и общината за да може да се реагира бързо и ефективно на нередности, престъпления и хулигански прояви.

  Това съобщиха от ПП #Продължаваме Промяната
   

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини