Паси: Русия няма да се промени, няма хора

Би било грешка един същ човек да е премиер и външен министър, смята той

„Алексей Навални напусна една Русия, върна се в друга и умря в трета“ е един от коментарите, които обобщават смъртта на руския опозиционер. Пред Нова телевизия бившият външен министър Соломон Паси коментира убийството на, може би, събирателния образ на противниците на режима в Кремъл, помощта за Украйна и предстоящата ротация в кабинета Денков-Габриел.

„Не се учудвам от покъртителните кадри с арестите на хора, които се опитват да поднесат цветя на Навални. Това е Русия на Сталин. Смятам, че смъртта на Навални ще има последствия за Русия, но се съмнявам, че те ще променят политиката на страната“, каза той.

Бившият външен министър допълни, че в САЩ и в Европа има хора, който могат да сменят управляващите, но „такъв народ в Русия няма“.

„Колкото и дисиденти да се съберат в Русия, няма достатъчно критична маса, за да бъде променено нещо“, посочи той.

По негови думи „Западът трябва да се подготви за атака от Русия, защото тя иска да ни завладее.“ Паси каза, че подготовката може да се случи чрез въоръжаване. Той е на мнение, че през следващите десет години военното производство, включително и на дронове, ще претърпи бум.

Паси посочи, че е въпрос на време Русия да разположи ядрено оръжие в Космоса.

Соломон Паси коментира и споровете кой ще поеме поста на външен министър. Той е на мнение, че е грешка един и същи човек да съчетава функциите на премиер и външен министър.

Паси посочи, че Европейският съюз може да промени Съединените щати.

„Промяната в САЩ може да стане с отваряне на 50 европейски посолства в 50 американски щата с 50 програми за интегриране“, каза той.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини