ОДМВР-Кърджали е постигнала много добро взаимодействие с прокуратурата и местната власт

Това откроиха зам.-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов и зам.-главният секретар на МВР  главен комисар Димитър Кангалджиев, които присъстваха на годишния отчет на дирекцията

За нас е важна оценката, която обществото дава на МВР, а това, което казаха кметовете на общини в област Кърджали, показва, че тук е постигнат много добър синхрон между полицията и местната власт, изтъкна зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на годишния отчет за дейността ОДМВР-Кърджали за 2023 г. Постигнатите резултати наистина са много добри, но наш важен приоритет остава превенцията – и по отношение на пътния травматизъм, и по линия на  наркотиците особено при малолетните и непълнолетните, което ще ни даде спокойствие в бъдеще, акцентира главен комисар Кангалджиев. Според него,независимо от постигнатите добри резултати, постоянни усилия са необходими и в превенцията на домашното насилие, като е важно да не се подценява нито един сигнал.  Специално внимание беше обърнато на обучението на полицейските служители, за да се попълнят дефицитите, които са натрупани през годините в този процес. Целта е всеки служител да бъде добре подготвен, за да може действията му във всяка ситуация да са адекватни.Важно е да се повишава капацитетът на служителите, които работят по линия на финансовата престъпност и интернет измамите, при които се очертава тенденция на нарастване. Главен комисар Кангалджиев благодари на кмета на Кърджали Ерол Мюмюн за вече стартиралия проект по изграждане на видеонаблюдение в града, което спестява много усилия при разкриването на престъпления.  С оглед усложнената обстановка по пътната безопасност в областта беше препоръчано да се направи внимателен и задълбочен анализи усилията да се фокусират върху проблемите в този процес.

Зам.-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов оповести, че са предвидени 20 млн. лв. от бюджета на МВР за текущи ремонти, вече е създадена комисия за разглеждане на проекти и успех ще имат най-инициативните ОДМВР в страната, които най-бързо и качествено подготвятдокументи и защитят предложенията си.

През 2023 г. са регистрирани 790 криминални престъпления на територията на област Кърджали, които са с 4,93 процента по-малко в сравнение с 2022 г., а разкриваемостта – 68,3 процента, е увеличена с 3 пункта спрямо предходната година, отчете в анализа директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев. Коефициентът на криминалната престъпност на територията на област Кърджали е един от най-ниските в страната.                                                                       

В отчета на ОДМВР-Кърджали участваха: областният управител Никола Чанев, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура Желязко Стефанов и Стоян Моневски, на Административния съд Ангел Момчилов, кметовете на общини – Себихан Мехмед, Илкнур Кязим, Неджми Али, Шинаси Сюлейман, представители на местната власт, ръководители на институции и на структурни звена в МВР, които също изтъкнаха много добрата съвместна работа с ръководството на Областната дирекция за сигурността на гражданите в областта.

Това съобщиха от    Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини