Разкриха палеж на къща при Енчец,изгоря автосервиз в Кърджали

Полицаи от РУ-Кърджали разкриха палеж на къща. Около 19 часа на 3 февруари е подаден сигнал за пожар в сграда във вилната зона по пътя за село Енчец. На място незабавно са били изпратени два екипа на РСПБЗН-Кърджали, които загасили огъня. Изгорели: 50 кв. м покривна конструкция, дограма, техника, мебели. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс. Няколко часа по-късно като съпричастен към палежа е задържан 46-годишен мъж. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай. 

         Разследване е започнато и след пожар в автосервиз в Кърджали. Сигнал за произшествието е подаден на 4 февруари около 6,30 часа. Изпратен е екип на РСПБЗН-Кърджали, поради мащаба на пожара веднага е насочен и втори екип. Изгорял е автосервизът, лек автомобил „БМВ“, техника. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

21 огнеборци са гасили още 7 пожара през последните три дни в областта. Комин на жилищен блок в Кърджали се запалил на 3 февруари. Изгорял хладилник.  Сухи треви и храсти горели в селата Жълтуша и Мост, отпадъци на депото във Вишеград и контейнер в Кърджали.

Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил електрически стълб в града след подаден сигнал на 4 февруари около 19,30 часа.  

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини