Товарен "Мерцедес" потегли без шофьор,блъсна се в ограда и се преобърна при Голяма чинка

Две са пътните произшествия в областта. На 2 февруари около 5 часа на главния път в района на село Лозенградци 40-годишен водач на товарен „Форд“ загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се ударила в дърво. Водачът е бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт. На 3 февруари около 12 часа в село Голяма чинка 62-годишен спрял за престой с товарен „Мерцедес“, без да предприеме мерки колата да не се задвижи, в резултат на което автомобилът потеглил, ударил се в ограда  и се преобърнал. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Двама водачи са установени да управляват моторни превозни средства на територията на РУ-Кирково след употреба на наркотично вещество и алкохол. Около 22 часа на 4 февруари в Кирково е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“ с 31-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 3 февруари  около 2 часа по пътя от село Домище към Кирково полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 32-годишен. Направеният тест за алкохол отчел 1,56 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. По двата случая са образувани бързи производства.

Две нерегистрирани моторни превозни средства са установени при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали.  25-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ и  при направена проверка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 57-годишен водач на „Рено“ е бил проверен в Кърджали и е установено, че колата не е регистрирана в двумесечен срок от придобиването. По първия случай е започната проверка, а по втория е образувано досъдебно производство.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини