Енгин Идриз е новият председател на Младежкото ДПС в Кърджали

Енгин Идриз е новият председател на Областния съвет на младежкото ДПС в Кърджали. Това се случи на проведена 9-ата отчетно-изборна областна конференция на Младежко ДПС - Кърджали, в която участваха 258 делегати. Партийният форум се проведе в Дома на културата в Кърджали.

„Благодаря ви за подкрепата и за доверието, което ми гласувахте да ръководя Областната младежка организация на ДПС-Кърджали. Това е голяма отговорност и чест“, каза след избора си пред делегатите Енгин Идриз. Той подчерта, че сред основните приоритети в рабатата му ще бъде заедно да надградят постигнатото дотук. „Вярвам, че с общи усилия и активното участие на структурите ни от 7-те общини от областта, Младежко ДПС ще допринесе за реализирането на всички полезни младежки политики в различни сфери. Естествено, това можем да постигнем с добър екип и съм убеден, че всяка една общинска организация на Младежко ДПС ще даде своя значим принос за формирането й. По този начин съм убеден, че ще можем заедно с новоизбрания Oбластен съвет на Младежко ДПС да достигнем до всеки един младеж в областта, да се запознаем с неговите проблеми и очаквания. За нас ще бъде важно да намерим млади хора с различни професии, различни идеи и виждания, различно мислене. Всеки един от тях да се чувства равен и оценен със своите качества в Младежко ДПС. По този начин трябва да изглежда Младежко ДПС в област Кърджали – организация, в която членуват млади амбицирани хора, които искат да се развиват в ДПС и да продължават да надграждат основите й“, заяви Енгин Идриз.

На младежката конференция присъстваха зам.-председателят на ДПС

доц. д-р Хасан Азис, народните представители от ДПС Адлен Шевкед, Елван Гюркаш, Павлин Кръстев и Байрам Байрам, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Младежко ДПС Танер Кабилов, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф, кметoвете на 7-те общини от областта. Тук бяха още новият председател на Областния съвет на Младежко ДПС-Хасково Гюнер Зейнал, председателят на Младежко ДПС-Смолян Шебан Билянов, председателят на Областния съвет на ДПС в София – град Едиз Саидов, членът на ЦОС на Младежко ДПС Адем Чакалов.

Отчет за дейността на Областния съвет на Младежко ДПС в Кърджали за периода от 31 октомври 2020 до 28 януари 2024 г. представи Ерсин Юмер.  Той подчерта, че изминалият мандат не е бил един от най-леките, а изпълнен с много пресизвикателства и много избори. „Вече 34 години ДПС като демократична либерална партия се грижи неизменно за правата, свободите, сигурността, благото на своите избиратели и симпатизанти“, заяви Ерсин Юмер. От свое и от името на Областния съвет на Младежко ДПС той пожела на младежите да продължават да бъдат този естествен и ценностен партньор при отстояването на основните човешки права и свободи. „Да запазите самочувствието си на млади, но и на отговорни личности, от които ще зависи както личната, така и съдбата на колективното тяло. Искам сърдечно да благодаря на членовете на настоящия Областен съвет, затова че бяха рамо до рамо до мен, през този мандат“, заяви Ерсин Юмер.

Председателят на Младежко ДПС Танер Кабилов предаде на присъстващите специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. В своето приветствие той отбеляза, че Младежката организация на ДПС има няколко изключителни важни компоненти. „Първо имаме опит, от който да се учим, хора, които са се доказали със своята експертиза и са дали сърцето и душата си тази организация. Второ имаме подкрепата на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и най-важното имаме сърцето, мозъка, заряда и воля да го направим“, заяви Танер Кабилов.

Народният представител Байрам Байрам припомни думите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от Могиляна, че ДПС трябва да бъде близо до хората, особено в традиционните райони. „Ние трябва да бъдем до хората, да решаваме техните проблеми и това ще стане когато всички ние сме заедно, сплотени и покажем нашата сила, както сме я показвали на всички досегашни избори“, заяви Байрам Байрам. Той уточни, че през месец юни предстоят избори за евродепутати. „Това ще бъде един трамплин за всички нас, защото ако постигнем един много добър резултат, тогава ДПС ще бъде на още по-ръководно място в нашата страна. И тогава мястото на Младежката организация на ДПС ще е още по-важно“, каза още Байрам Байрам. Той получи от името на Областния съвет на Младежко ДПС-Кърджали благодарствен плакет за приноса му в развитието на структурите и дейността  на Младежко ДПС в областта, който му бе връчен от Ерсин Юмер.

Приветствия към делагатите на конференцията отправиха още зам.- председателят на ДПС доц. д-р Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш, областният председател на ДПС Ресми Мурад и кметовете на общините Кърджали и Джебел – Ерол Мюмюн и Неджми Али.

Конференцията избра нов 35-членен Областен съвет на Младежко ДПС-Кърджали. Бяха определени и делегатите за Националната конференция на Младежко ДПС, която ще се проведе на 10 февруари в София.

Областната конференция на Младежко ДПС-Кърджали предлага кандидатурата на ПГ на ДПС Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ЦС на ДПС във връзка с предстоящата 11-ата Национална отчетно - изборна конференция, насрочена за 24 февруари в София.

Областната конференция на Младежко ДПС-Кърджали предлага Ресми Мурад за председател на Областния съвет на ДПС-Кърджали във връзка с предстоящата конференция, която ще се проведе на 3 февруари.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини