„Ардинската Коледа“ събра 25 076 лева за лечението на Рени

25 076 лева са събрани по време на благотворителната кампания „Ардинската Коледа“, която се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Инициативата бе насочена за подпомагане лечението на 23-годишната Ренета Николаева Храмова от Жълтуша.Събраната сума е преведена по сметката на Ренета Храмова, която по настоящем, се лекува в клиника в Истанбул.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изрази своята благодарност към всички дарители и спомоществователи, които се включиха в инициативата „Ардинската коледа”, превърнала се в традиция по време на Коледа и Нова година. „Уважаеми дарители, Вашата помощ е неоценима, защото Вие давате на хората надежда и вяра в доброто и човещината“, заяви Изет Шабан.

По време на благотворителната кампания „Ардинската Коледа“ бе организиран благотворителен концерт с безвъзмездното участие на известните фолклорни певциХамид Имамски, Филип Синапов и Бойко Иванов, както и мъжката битова група от село Жълтуша с ръководител  Стефан Терзиев. Проведоха се и благотворителни базари с участието на Центъра за обществена подкрепа(ЦОП) и ученици от СУ „Васил Левски“. ФК „Ардино“ организира коледно-новогодишен турнир по мини футбол. Поставени бяха кутии за дарение в сградата на общинска администрация, държавните институции, кметове на кметства и търговските обекти. Съпричастни към болката на Рени станаха много жители и гости на общината, съветници от местния парламент, служители от общинската администрация, кметове и кметски наместници.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини