Откриха учебната година във Военно формирование 24490

    Зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров бе част от церемонията по откриването на учебната година във Военно формирование 24490 в града.

    Сред официалните гости бяха председателят на Общинския съвет Иван Иванов и архиерейският наместник на Асеновградска духовна околия отец Йордан Георгиев.

    Петров поднесе поздравителен адрес, от името на кмета на общината д-р Христо Грудев, на командира на Военното формирование полк. Красимир Ташев.

    „УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК ТАШЕВ,
    УВАЖАЕМИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ,

    Радостен съм да Ви поздравя по повод началото на новата учебна година и подготовката на Военно формирование 24490.

    Вашата роля в днешното несигурно време е от изключително значение.

    Вие сте хората, които с цената на своя живот, се изправяте пред предизвикателството да защитавате нашата Родина, да сте далеч от нея, взимайки участие в различни мисии зад граница.

    Военната професия е призвание! Едва ли има някой друг, който да знае по-добре от Вас цената на лишенията, на неуморния труд и безсънните нощи, необходими за изпълнението на задачите.

    Вярвам, че нищо не е по-заразително от личния пример и високия професионализъм и, че това е пътят за постигане на високи резултати.

    Уверен съм, че Вие ще оставите трайна следа в историята и традициите на военното формирование. Пожелавам Ви здраве, сили и упоритост, за да продължите честта и традициите на Българската армия за следващите поколения, защото тя е гарант за суверенитета и териториалната цялост на България!

    Д-р Христо Грудев
    Кмет на община Асеновград“

    Празничният ден във военното формирование започна с поздрав от полк. Ташев. Той пожела на всички присъстващи успехи и здраве.

    И подчерта, че през 2024 г. са планирани немалко обучителни занятия за подобряване подготовката на военнослужещите – така, че очаква постигане на високи резултати.

    Отец Йордан пък благослови формированието и отправи своите молитви за мирно време и спокойни дни за целия български народ.

    Архиерейският наместник посочи, че и занапред ще продължава отличното сътрудничество между община, църква, военнослужещи и граждани, в името просперитета на Асеновград.

    Последва тържествен марш, с което бе поставен финал на официалната церемония по откриване на учебната година във Военно формирование 24490.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Yt
      ytuytu
      0 0
      00:25, 12 яну 2024
      Хора, ************* за аналог на ********, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може====-- https://do.my/xbio
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини