Филиалът на Пловдивския университет в Кърджали откри академичната учебна година със собствен химн и над 450 студенти

Изображение 1 от 6

    Филиалът на Пловдивският университет в Кърджали откри днес академичната учебна година със собствен химн и над 450 студенти. За 62 път кърджалийската Алма Матер отваря врати за бъдещите педагози. Те придобиват бакалавърска степен от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

     На церемонията присъстваха зам.-ректорът на Пловдивския ВУЗ проф.д-р Пламен Стоянов и Милко Багдасаров,директор на базовото училище, където се обучават студентите СУ“П.Р.Славейков“.

     С встъпителни думи доц.д-р Ваня Найденова приветства първокурсниците, като ги увери ,че са направили правилния избор на висше учебно заведение.

      Директорът на Филиала „Любен Каравелов“ доц.д-р Елисавета Семерджиева подчерта, че приемът за тази година е изпълнен на 95%,а малкото останали свободни места ежедневно се попълват. Доц.д-р Семерджиев припомни трудностите, причинени от пандаметия, дистанционното обучение и кризата породена от войната в близост до нашата страна. Тя подчерта,че въпреки това изкуствения интелект навлиза и преобразува образованието, включително и в Кърджали. Това поставя Пловдивския университет и неговия Филиал на едно от челните места в рейтинговата система на България. В момента във Филиала преподават над 100 хонорувани и хабилитирани преподаватели .Климатизираните аудитории са 45, 2 са компютърните кабинети,8 са лабораториите.Филиалът разполага с библиотека с над 45 000 тома.Предстои откриване на СТЕМ кабинет за интерактивно обучение.

      Доц.д-р Семерджиева посочи,че във Филиала се съчетава класическа теория с най-модерни практики.Тя изрази надежда,че ще се увеличи заплащането на преподавателите ,за да се поддържа високо ниво на обучението.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини