ДПС в Кърджали отбеляза 34-ата годишнина от създаването на областната структура

Областната организация на ДПС в Кърджали отбеляза тържествено 34-ата годишнина от учредяването на партията. Годишнината беше чествана в ресторант „Арпезос“ на 8 януари. Официални гости на празника бяха доц. д-р Джевдет Чакъров, зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова, зам.- председателите на ДПС доц. д-р Хасан Азис и Халил Летифов, учредители на партията, репресирани и политзатворници, народните представители Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, инж. Павлин Кръстев, Джейхан Ибрямов, Ертен Анисова и Мюмюн Мюмюн, Вр.Изп.д. председател на Младежко ДПС Танер Кабил, кметът на община Белица Радослав Ревански, областният председател на ДПС-София област Иво Цанев, членът на ЦС на ДПС Левент Мемиш. Тук бяха още 7-те кметове на общини от областта (инж. Изет Шабан, Неджми Али, Ерол Мюмюн, Себихан Мехмед, Шинаси Сюлейман, Илкнур Кязим и Айджан Ахмед), ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, представители на Женските и на Младежките общински структури на ДПС, председатели на Общински съвети от областта, кметове на населени места, членове и симпатизанти на партията. Празничното събитие уважиха още районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и бившият главен мюфтия Фикри Сали.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад поздрави присъстващите с 34-тия рожден ден на организацията от името на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. „Ние знаем, че носим отговорността да бъдем за пример, водеща областна организация в семейството на ДПС и с всички наши идеи, инициативи и политически мероприятия се стараем да бъдем за пример на останалите организации в нашата страна. Това най-вече се вижда от изборните резултати, защото изборите са обективният измерител на работата на организациите. Областната структура на ДПС през последните години постигна много добри резултати на 5-те парламентарни избори, проведени през последните две години и половина. На последните местни избори постигнахме отлични резултати. Всичко това показва силата, сплотеността и единството на кърджалийската организация‘, заяви Ресми Мурад.

Народният представител Елван Гюркаш отбеляза, че благодарение на уникалния етнически модел, чийто архитект е почетният председател д-р Ахмед Доган, България успява да осъществява мирен преход от тоталитарния режим към демокрацията. „ДПС вече 34 години се развива и надгражда по пътя на демокрацията. Нашата сила и успехът на нашата сила е именно заедността. Ние, когато всички сме заедно, сме успешни, това сме го доказали“, заяви Гюркаш.

В своето приветствие зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова изтъкна, че ДПС в област Кърджали е еталон за висок партиен дух, толерантност, заедност и отлични изборни резултати. „Ние продължаваме напред, да градим, да сътворяваме, да задаваме параметрите на бъдещето, така, както ни е учил нашият учител в политиката д-р Ахмед Доган“, заяви Хюсменова.

Зам.- председателят на ДПС доц. д-р Хасан Азис заяви, че още от самото си създаване на 8 януари 1990 г. досега ДПС не е отстъпило нито на милиметър от вярванията и ценностите, заложени в основите й от д-р Ахмед Доган. „През всички тези години Почетният ни председател д-р Доган създаде и утвърди моделите на толерантността, единството и заедността – всичко това с един-единствен знаменател: с любовта към България. Днес, 34 г. по-късно, горди и със самочувствие, отбелязваме факта, че кърджалийската организация на ДПС заслужава всички успехи, които е постигнала, заради отговорността и активната си работа в полза на нашия регион и на България. Горди и със самочувствие и днес продължаваме да пишем историята на Родината ни, а вече и на Европа!“, заяви Хасан Азис.

Доц. д-р Джевдет Чакъров предаде на кърджалийската структура специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. „За мен е чест и удоволствие всички заедно да празнуваме 34-ата годишнина от основаването на нашата партия – Движение за права и свободи в Кърджали. „Празникът е повод за равносметка, за позитивния и негативния опит, който ние трябва да имаме, така, че да отговорим на предизвикателствата на днешния ден и на това, което предстои пред нас, пред страната ни и пред света с оглед на това, че действително България има уникален етнически модел и основният принос за това е на ДПС. Ние трябва да благодарим на нашите основатели на партията, репресираните за това, че сме били първата дисидентска организация в страната, която се е изправила срещу асимилационната политика на тоталитарния режим така, че да се направят първите стъпки към демокрация в нашата страна“, заяви доц. д-р Джевдет Чакъров. Той подчерта, че днес ДПС не участва директно в управлението на страната, но е фактор на стабилност и могат да се гордеят всички. „Редно е да го кажа пред най-монолитната, най-успешната и най-стабилната организация на ДПС“, подчерта Чакъров. Той отбеляза още, че трендът, който е тръгнал на местния вот, трябва да продължи. „И нашата основна цел на предстоящите евроизбори е да имаме минимум 4 евродепутати. Пожелавам една успешна година на ДПС и на кърджалийската организация“, каза в заключение доц. д-р Чакъров.

Приветствие към присъстващите отправиха още зам.- председателят на ДПС Халил Летифов, адвокат Мюмюн Йълмаз, един от учредителите на ДПС и кметът на община Джебел Неджми Али, от името на всички кметове от областта.

Доц. д-р Джевдет Чакъров, Филиз Хюсменова, доц. д-р Хасан Азис, Халил Летифов и Ресми Мурад връчиха благодарствени поздравителни плакети и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини