Щафетна гладна стачка: Служители на Спешната помощ в София излизат на протест

В петък е имало и среща със здравния министър

Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат на протест и щафетна гладна стачка. Те обвиняват директора на центъра, че ги лишава от допълнително възнаграждение на база на "анонимни доноси". Протестът е организиран от синдикат "Защита".

„Стачката е продиктувана лично от мен и е заради прекомерните наказания на всички колеги”, обясни в ефира на „Здравей, България” председателят на синдикалната секция на Спешна помощ към Синдикат „Защита” Валери Кузманов.

Другите два синдиката – „Подкрепа” и КНСБ, не подкрепят „Защита”. „Те отдавна са зарязали синдикализма и подкрепят правителството, а не работещите”, посочи председателят на Синдикат „Защита” Красимир Митов. „Информирахме министъра, направихме среща при него. Той за пореден път се държа неадекватно. Беше му доста смешно и с жена му са се смели цяла вечер, че сме обявили гладна стачка”, допълни Митов. По думите му здравният министър Хинков е безполезен.
"Директорът д-р Георги Гелев упражнява тормоз над медиците от Спешна помощ. Напълно неоснователно се налагат санкции на служители и се лишават несправедливо от бонуси, които трябва да получат за Нова година. Този директор се държи арогантно и не зачита законите. 200 човека липсват в ЦСМП. Ако няма разрешение до утре след обяд, започва гладна стачка във всички спешни центрове", допълни Митов.

В петък е имало и среща със здравния министър. След нея инспекторатът към ведомството започва проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини