Утре подаряват 15 000 дръвчета на кърджалийци


Гората.бг, ще подари 15 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Кърджали, Момчилград, Ардино и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.Дръвчетата ще се раздават пред театъра от 9,00 до 12,00 часа.От сайта споделят:
[🟢]  Ще подаряваме плодни - сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебки (дива череша), орехи, както и медоносни липи, червен дъб, явор, люляци, медоносна акация и др.
[🟢]  От 9:00 ч., в събота, ще Ви чакаме пред Театър "Димитър Димов", гр. Кърджали, тук: https://maps.app.goo.gl/qkWjXgJZmoAGWCd66
[🟢]  Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца!
[🟢]  А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.6 милиона.
[🟢]  Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Кърджали и областта по-зелени, красиви и чисти.
[🟢]  Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
[🟢]  Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.
[🟢]  Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите  [🙂] .
[🟢]  С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвчетата директно в нашата група: Гората.бг - група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.
[🙏]  Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
#ЗасадиДърво
#ПраветеДобро
#ИмаСмисъл
#ЗащотоСмеХора 

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини