Доайенът-фотограф Младен Савов чества 70-годишен юбилей и 50 години посветени на Родопите


Днес 5 януари доайенът на кърджалийските фотографи-журналисти чества 70-годишен юбилей и над 50 години уловени и запечатани мигове в дебрите на Източните Родопи.  
Завършва фотография и започва работа в Българска фотография, близо 17 години в регионалното издание „Нов живот”, близо 14 години заедно с Лазар Лазаров са кореспонденти на националната телевизия БТВ още от създаването на медията. 
Младен Савов е един от „родителите” на демократичната преса след 1990 година, участвал е в създаването и издаването на регионалните вестници „Репортер юг” и „Спектър”. 
Не може да си помисли дори да остави фотоапарата и днес. За изкуството да снимаш споделя: „Най-важното е да наблюдаваш и да откриваш нещата. Да виждаш най-важното от събитията или мястото, където снимаш, да ловиш най-точния момент, за да го представиш на хората. Това е майсторлъка”, разкрива малка част от рецептата си за добра фотография фотографът-художник. Сред по-младите фотографи името му се споменава като един от възможно най-добрите учители в тази красива и отговорна професия. Дългогодишен ръководител на фотоклуба при НЧ „Обединение 1913” от където тръгват по своя професионален път много фотографи. 
Автор е на албума „Източни Родопи – свещена земя”. А към днешната дата работи усилено и подготвя голяма авторска изложба с фотоси от Родопите, която планира да открие в края на 2024г. 
Ние журналистите от 42-ро дружество на СБЖ, където той членува от самото му създаване, му пожелаваме най-напред много здраве, а след това още много уловени мигове от магичната планина на Орфей, мир и любов в семейството и между близките му приятели, творческо вдъхновение и дълголетие!
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини