Накиснаха 70-годишна жена,че е шофирала с превишена скорост на път за Маказа

Проверка за неверни данни в декларация, подадена пред орган на властта, е образувана в РУ-Кирково. 49-годишен жител на Старозагорска област заявил в писмен документ във връзка с издаден електронен фиш за нарушение на скоростни режими, че на територията на РУ-Кирково собственият му лек автомобил „Мазда“ е бил управляван от 70-годишна жена. При преглед на снимковия материал е установено, че водачът е мъж. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс за потвърдена неистина в писмен документ.

         Кърджали. Полицаи от РУ-Кърджали са установили 45-годишен жител на община Кърджали, потрошил огледала на „Мерцедес“, паркиран в Кърджали. Сигнал за деянието бил подаден вчера и след започната проверка и организирани издирвателни действия е установен съпричастният към деянието, който е задържан за срок до 24 часа в управлението. По първоначални данни конфликт от личен характер между собственика и извършителя е причина за вандалската акция. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество и се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

         Две разследвания са започнати за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 1 часа тази нощ в Момчилград полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Форд“ с 24-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,23 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол при влязла в сила присъда за това деяние е образувано в РУ-Момчилград. Около 10 вчера е била извършена проверка на 48-годишен водач на „БМВ“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 0,61 промила. При направена справка се оказало, че мъжът има влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Група „Охранителна полиция“ и разследващи полицаи продължават работата по двата случая.

Специализирани операции. 426 моторни превозни средства и 522 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кърджали с цел подобряване на средата за сигурност и ефективен контрол на водачите на моторни превозни средства за спазване на правилата за безопасно движение. 91 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 7 акта и 84 глоби по фиш. В хода на операцията са били връчени 30 електронни фиша за установени нарушения на скоростните режими.

 Около 10,30 часа вчера в Кърджали 38-годишен водач на товарен „Опел“ при движение на заден ход не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал намиращ се зад него лек автомобил „Ауди“. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини