Джигити на пътя,топят съпругите си за превишена скорост пред полицията в Кирково

Проверки за подадени декларации с невярно съдържание са започнати в РУ-Кирково. Двама водачи на 45 г. и 59 г. са заявили писмено по повод издадени електронни фишове за превишена скорост, че леките им автомобили са били управлявани от жени.  При направен преглед на снимковия материал било установено, че водачите са мъже. Група „Охранителна полиция“ извършва проверките с оглед на чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс за потвърдена неистина в писмена декларация, която се подава пред орган на властта.

Ардино. Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Ардино. На 11 април около 20 часа по пътя между селата Млечино и Горно Прахово полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 56-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Специализирани операции. 452 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта с цел подобряване на средата за сигурност и обстановката по безопасност на движение. Констатираните нарушения на ЗДвП са 147, от които 82 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 6 акта и 59 фиша, по време на операцията са връчени 18 електронни фиша.

ПТП. 19-годишен моторист е пострадал при пътно произшествие около 17 часа вчера по пътя от Ивайловград към Крумовград в землището на село Чал. Водачът се придвижвал с мотоциклет „Ямаха“, загубил контрол над управлението, блъснал се в предпазна ограда и паднал на пътното платно. Пострадалият бил прегледан от екип на Филиала на спешна помощ в Крумовград, транспортиран до Спешното приемно отделение в Кърджали, къде било установено счупване на ключицата.  Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Крумовград почистил пътното платно в района на произшествието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини