Тържествено запалване на коледните светлини в „Йовков“

На 5 декември  коледният дух  завладя СУ „Йордан Йовков“ с тържественото запалване на празничните светлини. Най-малките възпитаници на училището – малчуганите от подготвителната група и първокласниците, представиха празнична програма, изпълнена с много забава. „Коледа е  християнски празник, празник на надеждата, на любовта между хората,  символ на добротата. Това е времето на добрите пожелания, на веселия камбанен звън  и песните край елхата.“- с тези думи водещите Берен и Златка поставиха началото на празничното тържество.

 С грейнали като звезди очички, учениците пяха зимни песнички, завладяха импровизираната сцена с танците „Коледна ръченица“, „Хайде всички за ръчица да играем ръченица“ и  изпълниха на гайда „Коледна песен“. Освен традиционните за празника изпълнения, те представиха и  модерни ритмични движения с танците „Коледна въртележка“,  „Джуджетата и снежинките“ и „Снежинки“.  А със стиховете, посветени на Коледа и на най-скъпия за празника гост – Дядо Коледа, развълнуваха присъстващите и ги потопиха във вълшебния коледен свят.  

Не закъсняха и изненадите за талантливите йовковци. Под елхата бе чувалът с подаръци, които директорът на училището – госпожа Людмила Чаушева, подари на всяко дете. Тя пожела коледната магия да завладее всички и всеки от нас да почувства топлината на празника. Всички да посрещат с вяра, надежда и любов Новата година и да бъде тя много по-добра и успешна за целия български народ.

Клуб „Журналист“ и клуб „Фото свят“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини