Accept са са втория хедлайнер на Midalidare Rock 2024

Германската хеви метъл машина Accept са втория хедлайнер на четвъртото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley. Бандата, известна с изключително силните си изпълнения на живо, ще свири в първия ден на фестивала на 12 юли 2024 г. Освен тях в петъчния ден ще видим още Saxon, HammerFall и Delain.

„В този ден ще имаме два ко-хедлайнера, които ще са с еднакви сетове от по 75 минути, а Accept идват с 90 минутно шоу“, разкриват организаторите.

Accept са считани за основатели и пионери на хеви метъл музиката, създавайки много от класиките на жанра за всички времена. Характерният им стил не може да бъде сбъркан. Те са повлияли на творчеството на банди като Metallica, Megadeth, Slayer, Mötley Crue, Anthrax, Testament и много други. Комерсиалният успех на Accept започва с албума „Balls To The Wall“ (1983 г.), който е със статут на златен в САЩ и Канада и дава началото на добре познатия им хит „Balls To The Wall“. Бандата е световен музикален феномен в продължение на повече от 40 години, като продължава да държи позиции в Топ 10 на световните класации, има над един милиард стрийминга на песни и милиони продадени албуми.

Saxon са лидери на новата вълна на британския хеви метъл. Създадени в Барнзли през 1977г., до днес бандата има осем албума в Топ 40 на Обединеното кралство, както и четири албума в Топ 10 и два албума в Топ 5. Имат многобройни сингли в британската класация за сингли и успехи в класациите в Европа и Япония, както и успехи в Съединените щати. През 80-те години на ХХ век Saxon се утвърждават сред най-успешните метъл групи в Европа. Групата прави редовни турнета и е продала повече от 13 милиона албума по целия свят. На 19 януари 2024 ще излезе и най-новият им албум „Hell, Fire and Damnation“.

Шведите HammerFall са създадени през 1993-а в Гьотеборг. През 2000 г., албумът  „Renegade“ става номер едно в родината им и се превръща в златен. През 2002 г. групата издава песента „Hearts On Fire“, която се превръща в най-големия хит на бандата, с над 80 милиона стрийма в Spotify до момента. Песента става химн на шведския олимпийски женски отбор по кърлинг, което води до изпълнението на групата на церемонията по откриването на Европейското първенство по лека атлетика пред 250 млн. зрители в цял свят. По време на над тридесетгодишната си кариера шведските титани са оглавявали класациите за албуми както в родината си, така и в международен план, разпродавали са турнета, достигнали са златен статус и са натрупали над 240 милиона стрийма в Spotify и над 130 милиона гледания в YouTube.

Delain е холандска симфонична метъл група, създадена през 2002 г. от бившия клавирист на Within Temptation Martijn Westerholt. Бандата има седем студийни албума и три EP-та, в които гостуват изпълнители като Sharon Den Adel от Within Temptation, Marko Hietala от Nightwish и Alissa White-Gluz от Arch Enemy. Групата е била част от фестивали като Wacken, Graspop и Download. С обновения си състав, включващ зашеметяващия и спиращ дъха вокал на Diana Leah, Delain са готови да продължат своето пътешествие на световната метъл сцена.

Цени на билетите:

-     Тридневен билет – 180 лв.

-     Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнер Accept – 120 лв.

-     Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини