Премиерът Денков призовава ФИФА да отстрани Борислав Михайлов

В писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино премиерът Николай Денков призова международната футболна федерация "да се въвлече в казуса с БФС в съответствие с правата и отговорностите, посочени в устава на ФИФА", съобщиха от "Дондуков" 1.

Повод за писмото е натрупаното напрежение, което доведе до масов протест срещу президента на БФС Борислав Михайлов в деня на срещата България - Унгария, придружен от безредици и насилие в центъра на София снощи.

Премиерът призова ФИФА да обсъди и предложи възможни решения на безпрецедентната ситуация, като се позова на чл. 8 (2) от Устава: "Изпълнителните органи на асоциациите членки могат при изключителни обстоятелства да бъдат отстранени от длъжност от Съвета, след консултация със съответната конфедерация и да бъдат заменени от временно управляващ комитет (normalization committee) за определен период от време", допълват от МС.

В писмото Николай Денков изтъкна и натрупаните критики и недоволство към ръководството на БФС и безпрецедентното обединение на враждуващи фен клубове срещу него. Цитиран е и фактът, че повече от 140 клуба (от общо 550), гласували против сегашното ръководство на БФС, впоследствие са изключени от Съюза след конгреса му през май 2022 г.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини