МВР командирова 16 служители за работа в Европейската прокуратура

Ясен е списъкът с имената на 16-те служители на МВР, които ще работят в Европейската прокуратура. Той вече е разписан, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов при днешното си посещение на ГКПП „Капитан Андреево“.

Командировани ще са осем оперативни работници по линия на "Икономическа полиция" и толкова разследващи полицаи от Главните дирекции "Национална полиция" и за борба с организираната престъпност, уточни вътрешният министър. Те ще подпомагат работата на делегираните прокурори у нас и ще бъдат профилирани да работят само по дела на Европрокуратурата. Необходимостта от включването и на МВР служители беше посочена от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши при посещението й в страната ни миналата седмица.
 
По повод твърденията й, изразени в София,  че МВР е саботирало разследване на Европрокуратурата по случай за 70 млн. евро, министър Стоянов отговори, че е извършена проверка от "Вътрешна сигурност" към МВР , а резултатите от нея вече са изпратени.
 
„По-важното е за мен, че работим изключително добре с Европейската прокуратура. От 2021 година, откакто датира нашето сътрудничество, до момента работим съвместно по малко над 140 досъдебни производства, а броят на преписките е много по-голям, посочи Стоянов.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини