Шофьорът, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, е със забрана да напуска страната

Без книжка и със забрана да напуска страната е от днес шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов. МВР е иззело книжката на 24-годишния Начо Пантелеев от Лясковец, едва днес, тъй като лицето е привлечено в качество на обвиняем за 24 часа и всички действия, включително и изземване на шофьорската му книжка, стават единствено и само след разпореждане на прокурора, обясни ситуацията министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Непосредствено след тежката катастрофа Пантелеев беше задържан, но с решение на прокурор от Великотвърновската прокуратура Йордан Кожухаров бе пуснат с мярка „подписка“.

Темата намери широк обществен отзвук и днес стана ясно, че главният прокурор Борислав Сарафов се е разпоредил делото за катастрофата бъде иззето от Окръжната прокуратура във Велико Търново и да бъде изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч.

Освен това той привика за обяснение прокурор Йордан Кожухаров. Цитиран от news.bg прокурорът обяснява действията си така:"Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя."

Впоследствие от държавното обвинение съобщиха, че заради марката, определена на Пантелеев, Върховна касационна прокуратура започва проверка на всички преписките и досъдебни производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини