Отбелязваме Световния ден за борба с диабета в Кърджали


Всяка година на 14-ти ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета.
Той се отбелязва от 1991 г. насам под егидата на Световната здравна организация, а през 2007 г. с резолюция на ООН става ден, официално признат и от ООН.
Във връзка със Световния ден за борба с диабета в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски „АД се организират различни инициативи.
Стартира се със скрининг за захарен диабет на служители и работници от фирмите „Теклас България“ АД и „Кяшиф“ООД . Изследваните лица с установени гликемични нарушения ще бъдат консултирани със специалист по ендокринология и болести на обмяната в отделението по ендокринология на лечебното заведение.
Ще се организират пред ученици лекции и беседи свързани със затлъстяването и рисковите фактори за диабет, здравословното хранене и превенция.
От 08 ноември до 10 ноември включително от 14.00ч до 16.00ч. се организират медицински прегледи при ендокринолог след предварително записване на телефон 0361 68266 до изчерпване на капацитета, като не е необходимо направление от личен лекар.
Ние, във МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски „АД работим основно върху навременното диагностициране, превенция и ранното лечение на това заболяване.
Всеки, който се чувства застрашен, предразположен или вече със съществуващ такъв проблем, може да потърси и консултира със специалистите по ендокринология и болести на обмяната в отделението.
Това съобщиха от МБАЛ4Д-р Атанас Дафовски"-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини