Общините получават бюлетините за кметския балотаж в неделя днес

    Още днес общините от региона на Хасково, където на 5-и ноември ще се проведе втори тур за избор на кмет, ще получат книжата си.

    Три палета с бюлетини пристигнаха в Областна администрация преди обед под организацията на заместник-областния управител Митко Петров. При получаването им присъстваха и представителите на Общинските и Общинските избирателни комисии. 

    На балотаж в неделя избирателите ще упражнят вот за кмет на община в Хасково и в Симеоновград.

    В Хасково на втори тур за кметското място се състезават Станислав Дечев, издигнат за втори мандат от ГЕРБ и независимият кандидат Николай Ставрев, подкрепен от КП "Продължаваме промяната-Демократична България", КП "БСП за България", ПП "Ние идваме", КП "България на регионите" и ПП "Български възход".

    В Симеоновград балотажът е между Милена Рангелова от ГЕРБ, която участва в надпреварата за четвърти мандат и Янка Чолакова, издигната от Коалиция "БСП за България".

    На балотаж са и кандидатите от 7 села в община Хасково: Въгларово, Клокотница, Криво поле, Малево, Книжовник, Горно Войводино и Мандра.

    Втори тур на избор за кмет на кметство ще има и в община Димитровград, в селата: Злато поле, Добрич, Крепост, Черногорово Бряст и гр. Меричлери.

    В община Тополовград на втори тур управник ще изберат хората от село Синапово.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини